دانلود مقاله رشته عمران

ارزیابی اثرات زیست محیطی مثبت و منفی احداث سد

 
 
 
چکیده: 
انسان از ابتدای خلقت با تغییر بر محیط زیست همواره با اکوسیستم به ستیز برخاسته است. این منازعه هنگامی شدت بیشتری پیدا کرد که از دوره گذار از جامعه کوچ نشینی و شکار به یک زندگی ساکن و متمرکز در یک منطقه با فعالیت کشاورزی تبدیل شد. بیشترین تغییرات محیط زیستی بر روی طبیعت از شروع این دوره تحقق یافته است. حتی پیشرفت و زوال تمدن ها نیز در اثر ارتباط با تاثیر متقابل انسان با طبیعت عنوان شده است.
سدها یکی از سازه های مهم در سیستم های انتقال و منابع آب می باشند. این سازه ها از زمان های قدیم بدون دستیابی به اطلاعات کامل هیدرولوژیکی، هیدرولیکی، هیدرومکانیکی و ... ساخته شده اند. سدها دارای اثرات مثبت و منفی برروی محیط زیست می باشند. از جمله مزایای آن را می توان کنترل رژیم جریان در نتیجه جلوگیری از وقوع سیلاب، تامین آب کشاورزی و مصارف شهری از طریق ذخیره آب و تولید انرژی عنوان کرد. با احداث یک سد در یک منطقه، نتایج اکولوژیکی نسبتا یکسانی حاصل می شود. اثرات زیست محیطی سدها می تواند بر اساس معیارهای مختلفی بر طبق اثرات کوتاه مدت و دراز مدت، اثرات بر سطح منطقه و نواحی که تحت تاثیر تاسیسات سد قرار دارد و اثرات اجتماعی و مزایا و خسارات طبقه بندی شود. این اثرات ممکن است بر وضعیت و رفتار هواشناسی، زیست شناسی، فرهنگ، آثار باستانی و غیره تاثیر گذاشته و به شدت موجب تغییر و پیچیدگی آن شود.
درنتیجه با توجه به اهمیت اثرات مثبت احداث سدها، لازم است اثرات منفی زیست محیطی سد جهت توسعه پایدار به حداقل رسانده شود. در این مقاله اثرات مورد نظر و راه کار های آن در تاثیر بر ارزیابی زیست محیطی احداث سدها مورد بررسی و ارایه شده است.
 
 
 
کلمات کلیدی:

اثرات زیست محیطی احداث سد

مسائل زیست محیطی سدهای ایران

اثرات طرح های سدسازی بر محیط زیست

 
 
 
 
فهرست مطالب
چکیده
کلمات کلیدی
مقدمه

اثرات زیست محیطی سدها

اثرات متقابل زیست محیطی مثبت یا مفید

اثرات متقابل زیست محیطی منفی یا زیان بخش

اثرات فیزیكی و شیمیایی سدها

اثرات بیولوژیكی سدها

اثرات بهداشتی سدها

اثرات اجتماعی و اقتصادی سدها

تأثیرات سدها بر سیستم هیدرولیكی

تاثیر بر آلودگی صوتی

تاثیر سدها بر سیستم جوی

تاثیر سدها بر اكوسیستم موجودات آبزی

تاثیر سدها بر زندگی بشر

نگاهی كلی به برخی از مسائل زیست محیطی سدهای ایران

نتیجه گیری
منابع