این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق رویکردهای شادکامی قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری رویکردهای شادکامی تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق رویکردهای شادکامی در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. 

 

 

 


داینر ، سو  ، لوکاس و اسمیت  ( 1999 ) در تعریف خود از شادکامی به سه مولفه رضایت از زندگی ، عاطفه مثبت خوشایند و عاطفه منفی ناخوشایند اشاره می کنند . هر یک از این مولفه ها می تواند به اجزای کوچکتری تقسیم شوند . وین هوون ( 2006 ) مطرح می کند زمانی که کلمه شادکامی در یک جمله وسیع استفاده می شود با « کیفیت زندگی  » یا « رفاه ذهنی  » مترادف است . در این معنی آن نشان دهنده زندگی خوب است اما چه چیز در زندگی خوب است واضح نیست .

 

 

این کلمه همچنین در روش های مشخص تری استفاده می شود . . سیاست مداران و اصلاح طلبان اجتماعی به طور معمول استرس این کیفیت زندگی و چیزهایی که به آن مربوط می شود را به عنوان شادکامی می دانند . اما این به عنوان شرطی برای شادکامی است نه به عنوان شادکامی . در واقع می توان در شرایط عالی زندگی کرد اما هنوز هم به خاطر ناتوانی در به دست آوردن شانس ، غمگین بود . این امر بیشتر شرایطی برای شادکامی می باشد و نه به عنوان شادکامی . 

 

 

 

 


رویکرد لذت گرایی شادکامی از قدمت بسیار طولانی بر خوردار است . این رویکرد ریشه در فلسفه نیز دارد . بر اساس فلسفه لذت گرایی رفتار انسان ها در جهت حفظ و ازدیاد لذایذ زندگی و اجتناب از درد می باشد ( وین هوون ، 2006 ) . دسی و ریان  ( 2005 ) معتقدند که در رویکرد لذت گرایی اعتقاد بر این است که شادکامی به معنای تجربه  لذت در مقابل تجربه ناخشنودی است. بر این اساس شادکامی نمایانگر نشانه های است که مبین حضور  احساسات مثبت و فقدان احساسات منفی باشد. شادکامی طبق اصل لذت گرایی ، پیشینه کردن اثرات مثبت نظام های حسی متفاوت است ( وین هوون ، 2006 ) . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری رویکردهای شادکامی

تعریف عملیاتی رویکردهای شادکامی

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش رویکردهای شادکامی

شادکامی    21
2-1-مفهوم شادکامی   23 
2-2-اهمیت شادکامی    28
2-3-رویکردهای شادکامی    29
2-4-متغییرهای مؤثر بر شادکامی   35
2-5-نقش شادی در سیر تکاملی بشر   45
2-6-نوروسایکولوژی شادکامی   46
2-7-راهبردهای افزایش شادکامی    47
4-ادبیات پژوهشی    55


پیشینه تحقیق
 تحقیقات انجام شده خارجی
تحقیقات انجام شده داخلی

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی